Pompoenpannenkoekjes

De pukkelpompoen

Op mijn werk deelden ze half oktober pukkelpompoenen uit. De pukkelpompoenen waren afkomstig van een boer uit Groningen en zijn door een hagelbui beschadigt. Aan de smaak van de pompoenen mankeerde helemaal niets. Ze zagen er wat anders uit en daarom wilde de markt ze niet meer afnemen. De Streekboer helpt deze boer van zijn pompoenen af en mijn werkgever (provincie Fryslân) steunt dit initiatief graag.




Pukkelpompoenen dus...nog nooit een pompoen gegeten....wel ontdaan van haar vruchtvlees om er vervolgens een bloemstuk in te maken, maar nu toch met een missie er iets eetbaars van geprobeerd te maken. Op de site Chicks love food vond ik het recept voor pompoenpannenkoekjes:

Benodigheden
stomer/ blender of kookpan
keukenmachine
kleine koekenpan

Ingrediënten
70 gram pompoen
1 ei
100 gram speltmeel (Aldi)
120 ml rijstmelk
1 afgestreken eetlepel kaneel 
zout

Stap 1: schil de pompoen en snij hem in blokjes
Stap 2: stoom de blokjes in 15 minuten gaar of kook ze in 10 minuten gaar in water
Stap 3: mix het ei, de speltmeel, rijstmelk, kaneel en wat zout in de keukenmachine
Stap 4: Voeg, als het beslag glad is, de pompoenstukjes toe
Stap 5: Bak in wat olijfolie de pannenkoekjes gaar

smoakelk eten!

Reacties

Populaire posts